FZQ ANNO 2012:
ARNE ÅRNES
sang, munnspill, egg
SEF FOYN
piano, sang
RUNAR "KULA" JOHANNESSEN
trommer
BRAGE ALSTADHEIM
gitar, sang
ANETTE JOHANSEN
sang
JOHANNES SÆBØE
ståbass, sang
DAFFI
gitar
JØRGEN GAARDVIK
perkusjon
SIDNEY TØMMERVOLD
sang
CRIZ
trompet
GARD BROX JENSEN
sang
ABLAI JALLOW
gitar, sang
KJETIL WANG
barytonsaxofon, sang
WILLY SHANTI
sang, tamburin
INGRID FRIVOLD
althorn
JON HAGEVIK
saxofon
BRAGE ROGNLIEN
trombone
OLE MAGNUS N. EKEBERG
tubaBAKMENN:
Professor Emeritus
STIKKAN

æresdoktor
PÅL WALLER
lydmann
OLE STORMARKEN
lysmester1998-...
En kameratgjeng med utspring i gatebandet "Lost Luggage" fra Gamlebyen i Oslo, kom vinteren '98 sammen hver søndag for å jamme/lære seg noen standarlåter fra jazzens arkiver. Etter et par måneders øving, kombinert med søndagsmiddager, tok de med seg reportoaret til St. Halvards Bistro hvor de søndag etter søndag fusket i faget til stor forlystelse for stedets brune klientell!


Inge W. Smiths (1927-2007) maleri av FZQ henger på St. Halvards Bistro i Oslogate 14

Fra å være en fem-manns kvartett utvidet de stallen raskt første året med det de kunne plukke opp av gjesteartister og fikk etterhvert en stamme på rundt ti mann.
Et år gikk og zirkus Znort ble, som følge av litt bevillingstrøbbel, relokalisert til Grønlandshagen hvor de raskt dunka ut daværende dansband-duoer og brakte liv og røre til de ensomme lokalene. Hagen utviklet etter dette sitt musikktilbud gjennom hele uken, og hadde faktisk gratis konserter hver dag i en periode.


I år 2000 kom første CD, "Frank Znort Quartet", innspilt med publikum i Waterfall Studios og utgitt på eget selskap "Znort Records". Etter fire år på Hagan flytta FZQ på seg nok en gang, denne gangen på en ett-års visitt til Cafe con Bar hvor de nok en gang beviste sitt potensiale til å fylle søndags-tomme lokaler. Så bar det tilbake til et trengende Grønlandshagen igjen, før kroken ble satt ettertrykkelig på døra en søndag av en sjokkert namsmann og assisterende politibetjenter, det hele akkompagnert i umiskjennelig Znortstil. Men der hvor noen steder forgår og andre flår, er en ting sikkert; at FZQ består, så derfor tok det som vanlig ikke mer enn en uke i april 2007 å akklimatisere seg til nye omgivelser på BLÅ hvor bandet hver eneste søndag gjør sine rufsete tolkninger av musikkhistoriens utallige perler!

Siden juni 2004 har bandet hver uke utgitt en ny live-CD i tre eksemplarer kun tilgjengelig via loddkjøp under bandets konsert. For kun ti kroner loddet kan du skaffe deg en CD med forrige søndags utvalgte utskeielser!


Med sin standhaftighet har bandet etter 14 år avgitt mer enn 700 søndagskonserter og skapt seg et navn i Oslos livlige undergrunns-scene. Også andre konsertarrangører har fattet interesse for dette i utgangspunktet lokale fenomenet, og FZQ har gjestet både Øyafestivalen, Molde Jazzfestival og ... Christian Radich & Abby Road Studios!

Bandet har også vært på turer idet store utland og har Cuba, Spania, Gambia, England, Uganda, Jamaica, Zanzibar og Tanzania på besøkslisten sin. I Uganda har FZQ også en musikk work-shop gående sammen med "Superstar Brass Band" fra Kampala, som de håper å kunne invitere hit.


RIP HAGAN (jevnet til slutt med jorden mars 2010)...
men FZQ lever nå på BLÅ